Fulltecknad vecka...

Den här veckan har varit fullt tempo med jobb, föreläsningar och SBK konferans. Har lyckats klämma ihop två föreläsnngar och en utbildningsdag inom sex dagar. Roligt men intensivt med alla förberedelser eftersom det är olika tema på alla uppdrag.
Det har varit lugna veckan för vovvarna med bara lite lydnadsträning på schemat.

Nu är Zick Zacks små valpar så underbart fina och snart ska de komma till sina nya hem. Det är en riktig goding kvar och skulle jag valt en valp så hade jag valt honom! Mamman till valparna heter Alva och är en härlig postiv och balanserad jack Russell.Dags att börja blogga..

Hej!
Nu har min blogg legat nere ett tag och jag känner att det är dags att börja skriva lite igen.
Den här vintern har varit lång, vit och vacker och nu börjar våren spira med hopp om sköna dagar.

Fortfarande lever jag i ett rus efter att Neo och jag äntligen kan titulera oss. Certifierad Tjänstehund i Räddning. Vi hade en fanatstisk lärorik spännande vecka i Skövde. Tuffa långa dagar, fantstisk duktiga lärare och härliga kurskamrater. Första halvan av veckan var inriktat på nationellt upplägg med orientering, sjukvård, hundsjukvård, ledarskap, grunder, lagar och bestämmelser, sök i praktiken, sök tillämpning. Andra halvan blev inrikting på internationell träning med Sök räddningstaktik, internationellt arbete med praktisk tillämning, rappellering, hantering mm. Utbildningskontroller av hundarna gjordes under hela veckan.
Här hissas vi tillsammans ner för att sedan direkt gå i sökarbete. Neo var verkligen cool och direkt på när det gällde att hitta sin figurant.


Neo fick mycket gott omdömme och vi tillsammans fick mycket gott samarbete och jag själv bör förbättra mina kunskaper om taktik vid sökarbete i räddning och det är det som kommer ske framöver på kommande internationella kurshelger. Det kändes extra roligt att få bli rekommenderad att gå vidare med internationell utbildning.

Boken Rehabilitering för Hund börjar bli färdig och vi hoppas att den finns i handeln i juni.
Många föreläsningar har varit i vinter och flera återstår.

I helgen gjorde jag debut i spårskogen med både Zick Zack och Neo vilket var uppskattatEmmie varit hemma och hälsat på underbart ha henne hemma några dagar.
Börjar räkna ner dagarna till Adam åter i på¨svensk mark

/ marieRSS 2.0